Arrangementer

Børn og unge på Grænselandsudstillingen [20]21
Mange børn har gennem årene mødt den professionelle billedkunst for første gang på Grænselandsudstillingen, der årligt besøges af mange børnehaver, grundskoler, gymnasier, højskoler og andre institutioner, hvor børn og unge har deres gang. På den måde giver sammenslutningen et bidrag til at styrke fødekæden inden for billedkunst mellem amatører og professionelle i grænselandet.
 
Grænselandsudstillingen tilbyder i de godt 14 dage udstillingen varer, et åbent rum for udforskningen af billedkunst i mange former: tegning, grafik, maleri, skulptur, installationskunst, blandformer mm. Lærere og børn kan komme med deres egne undervisningsprojekter og bruge udstillingen som et laboratorium.
Kunstnersammenslutningen stiller tegneplader, papir og tegneredskaber til rådighed for skoler, der i forvejen har booket en tid på udstillingen, men skolerne kan også tage deres eget udstyr med.
 
Lærerne kan opdatere deres viden om billedkunsten på de åbne og gratis rundvisninger, der tilbydes hvert år. (se program forrest i kataloget.) De er altid velkomne til at søge råd og vejledning til brug af udstillingen i undervisningen ved at skrive til bente_sonne@hotmail.com.
Museum Sønderjylland, Kunstmuseet Brundlund Slot, viser indtil 24/10 2021 udstillingen ”Grænselandsudstillingen 50 år”. Et besøg på udstillingen kan med fordel kombineres med et besøg på Grænselandsudstillingen [20]21. Se museets hjemmeside www.msj.dk eller www. msj.dk/udstillinger/graenselandsudstillingen-50-aar/
 
Museum Sønderjylland viser også en udstilling med værker af Franciska Clausen indtil 24. oktober. Franciska Clausen var medlem af Grænselandsudstillingen og der vil blive vist værker af hende og 9 andre billedkunstnere i en jubilæumsophængning på Grænselandsudstillingen [20]21. Disse 10 kunstenere var alle medlemmer helt til deres død, og værkerne lever videre på Grænselandsudstillingen. Også mht. Franciska Clausen kan der med fordel laves et kombineret undervisningsbesøg på Grænselandsudstillingen og Kunstmuseet Brundlund Slot.
 
Grænselandsudstillingen støttes af og samarbejder med Aabenraa Kommune, også på undervisningsområdet. Den Børnekulturelle rygsæk, der udbydes til alle der arbejder med børn i Aabenraa Kommune, viser tilbud hvor Grænselandsudstillingen indgår i år Fart på Franciska og Besøg Grænselandsudstillingen. Se www.aabenraa.dk/media/4105334/167776-21_v1_den-boernekulturelle-rygsaek_21-22pdf.pdf.
 
For at imødekomme skolernes behov og give plads til forskellige besøgsgrupper åbner Grænselandsudstillingen i år allerede kl 9.00 for børnehaver og skoler, mens øvrige besøgende først kan komme kl. 10.00.
Book et besøg: bente_sonne@hotmail.com/ sms: 24422979.
 
Tag eleverne med til den dansk-tyske kunstnersammenslutning som rummer både velkendte navne og otte nye gæsteudstillere. Tegning, maleri, grafik, skulptur, blandformer, installationskunst mm.
Særlige tiltag på Grænselandsudstillingen [20]21: ”Boxen” er en udstilling i udstillingen der i år er omdøbt til ”Coronaboxen”, med nye værker fra kunstnerne skabt i særlig tid.
”Jubilæumsophængning” med levende værker af 10 afdøde medlemmer af Grænselandsudstillingen.